Odi na glavni sadržaj stranice
Luka Crikvenica

Nakon gotovo 2 mjeseca, ŽLU Crikvenica nastavlja s planiranim aktivnostima na projektu vodeći brigu o tome da se sve turističke aktivnosti nastave nesmetano odvijati

Upravni odjel za graditeljstvo i zaštitu okoliša Primorsko-goranske županijeponištio je rješenjeo privremenoj obustavi radova na projektu dogradnje luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luke Crikvenica u ljetnim mjesecima. Naime, Upravni odjel za komunalni sustav, prostorno uređenje, zaštitu okoliša i imovinu Grada Crikvenice posljednji je put usvojilo Odluku o privremenoj zabrani izvođenja i ograničavanja radova još 2014., a koja se prema Zakonu o gradnji mora donositi svake za iduću godinu. Drugim riječima, rješenje za 2020. godinu ne postoji, po čemu jeovogodišnjaodluka Grada bila neutemeljena.

„Županijska lučka uprava Crikvenica uskoro nastavlja s radovima koji će se u idućim tjednima veći dio vremena izvoditi ispod površine mora. Konkretno,naši su sljedeći koraci uređenje podmorskog nasipa te preslagivanje blokova, pri čemu ćemo na prvo mjesto staviti sigurnost šetača i kupača na obližnjem kupalištu te voditi brigu o tome da se sve turističke aktivnosti nastave nesmetano odvijati. Drugim riječima, svjesni smo situacije i izazova koje je prouzročila pandemija korona virusa te važnosti očuvanja lokalnog gospodarstva i turizma, zbog čega će se i prilagoditi dinamika izvođenja radova sve do kraja turističke sezone“, istaknuo je ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica Mario Kružić.

Izvođač radova još je krajem lipnja (Zajednica ponuditelja koju čine Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice, BSK commerce d.o.o. iz Rijeke i DSS obrt za izgradnju hidrograđevinskih objekata i podvodne radove iz Crikvenice) uputio Gradu Crikvenici zahtjev za produženjem roka izvođenja radova za vrijeme turističke sezone. Grad je zahtjev odbio, navodeći kako se na taj način dovodi u pitanje crikvenička turistička sezona, istovremeno ugrožavajući cjelokupni projekt koji je od velikog značaja i za sam grad i njegove stanovnike. Radovi se sada nastavljaju, a očekivana finalizacija projekta je polovicom iduće godine.

Realizacijom projekta Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luke Crikvenica stvorit će se preduvjeti za povećanje kvalitete prijevoza putnika na cjelogodišnjoj liniji Crikvenica – Šilo na Krku, te za redovno i sigurno obavljanje pomorskog prometa, što je i glavni cilj projekta.