Odi na glavni sadržaj stranice
Vijenac za Sv.Nikolu

Blagdan svetog Nikole, zaštitnika djece, ribara i pomoraca prijašnjih je godina bio obilježen gužvom na crikveničkoj Veloj paladi. Naime, crikvenička lučka uprava je tradicionalno obilježavala blagdan sv. Nikole organizirajući besplatnu vožnju brodom crikveničkom akvatorijem za što se neovisno o vremenskim uvjetima uvijek tražila karta više.

Djeci je vožnja brodom bila uistinu posebno iskustvo jer je mnogima od njih to bio prvi puta da su stupili na brod, ističe ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica Mario Kružić.

Uz vožnju brodom Županijska lučka uprava Crikvenica je prošle godine zajedno sa Udruženjem obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine organizirala i podjelu friganih ribica i pića, te je u pratnji brojnih članova ribarskih društava sa područja Grada Crikvenice tradicionalno položen vijenac u more za sve pokojne ribare i pomorce. Nažalost, sve ranije navedeno osim polaganja vijenca u more, ove je godine izostalo zbog epidemije koronavirusa.

Ove godine su djelatnici crikveničke lučke uprave na čelu sa ravnateljem Mariom Kružićem položili vijenac u more i na taj način odali počast generacijama crikveničkih ribara i pomoraca.

Nadamo se da ćemo sljedeće godine ponovno moći organizirati proslavu blagdana svetog Nikole, našega zaštitnika onako kako smo to činili i prijašnjih godina. Posebice se nadam da ćemo ponovno gledati sretna i nasmijana lica naših najmlađih sugrađana prilikom vožnje brodom jer uz njihove osmjehe jednostavno i vi budete sretni i zadovoljni, ističe Kružić čestitajući svoj djeci, ribarima i pomorcima blagdan sv. Nikole.

Ravnatelj mario Kružić polaže vijenac u moreRavnatelj mario Kružić polaže vijenac u moreVijenac povodom Sv. Nikole u moru ispred Crikvenice