Odi na glavni sadržaj stranice

S namjerom poticanja drvene brodogradnje i održavanja drvenih brodica, Županijska lučka uprava Crikvenica šestu godinu zaredom izabire najljepšu drvenu brodicu na području svoje nadležnosti.

Nagrada nosi naziv Josip (Joško) Ivančić Cene, po najistaknutijem brodograditelju crikveničkog kraja koji je u svojoj radionici proizveo više od 50 plovila od kojih mnoga i danas krase crikveničke luke i razna druga mjesta na Jadranu.

Za valoriziranje prispjelih prijava i odabir najljepše drvene brodice osnovano je povjerenstvo u sastavu: Vladimir Matejčić, Davor Lončarić i Goran Cerović. Kriteriji odabira su kvaliteta/razina održavanja, posjedovanje vesala, jarbola i jedara, te ukupan dojam. Nagrada za pobjednika je oslobađanje plaćanja godišnje pristojbe za komunalni vez.

Pravo na prijavu imaju isključivo korisnici komunalnog veza na području nadležnosti Županijske lučke uprave Crikvenica pod uvjetom da redovito podmiruju svoje obveze.

Prijave na natječaj primaju se od danas do zaključno 10. ožujka 2021. godine. Prijave na natječaj zaprimaju se osobnim putem, putem pošte na adresu Županijske lučke uprave Crikvenica, Ivana Skomerže 2/1, Crikvenica, ili putem e-maila: info@zlu-crikvenica.hr.

Rezultati natječaja bit će objavljeni u roku 8 dana od dana zaključenja natječaja na Internet stranici Županijske lučke uprave Crikvenica.

Ovim izborom i dodjeljivanjem nagrade Josip Ivančić-Cene nastavljamo kontinuitet poticanja drvene brodogradnje i posjedovanja drvenih brodica na kojima počiva tradicija našeg kraja i koje su definitivno najljepši ukras naših luka. Pozivam sve naše korisnike koji zadovoljavaju uvjete natječaja da se prijave. Želim im sreću i uspjeh u natjecanju i neka najljepša brodica pobijedi, ističe ravnatelj crikveničke lučke uprave Mario Kružić.